Om oss

Tofta förskola ligger centralt beläget i Gantofta. Området är grönt och fullt av möjligheter för utforskande, lek och rörelse.

Tofta förskola består av fyra avdelningar: Solen, Månen, Stjärnan och Blå Huset. Vi finns i fräscha lokaler med en stor fin gård mitt i Gantofta där vi har gångavstånd till lekplatser och skog.

Vi tror på det kompetenta barnet

Barn är kompetenta – de vill, kan och har förmågan att själv söka kunskap. Hos oss får barnen tid och möjlighet att med alla sina sinnen utforska omvärlden. Deras nyfikenhet, upptäckarglädje och delaktighet är grunden för all inlärning.

Det är i mötet med en utmanande miljö samt med barn och vuxna som utveckling och lärande sker. Hos oss får barnen vara sig själva utifrån sina förutsättningar. Vi är alla olika och vi ser våra olikheter som en tillgång som berikar oss. Genom att lära känna barnen och deras sätt att lära och utvecklas, kan vi se till att ditt barn blir till sitt bästa jag!